Siirry pääsisältöön

Talon audiojärjestelmä

Soundaroud Hyvölä


Instagram storyssä vilautin pienen pätkän meidän audiojärjestelmää, jota pääsimme testaamaan eilen ensimmäistä kertaa. Tästä tuli paljon kysymyksiä ja lupasin esitellä tämän meidän systeemin vähän tarkemmin.

Järjestelmä ja piirit

Me ostimme audiojärjestelmämme CETgroup Oy:ltä. Järjestelmä on EISsound ja malli Soundaround. Laite toimii wifillä tai Bluetoothin välityksellä ja monihuonejärjestelmässä on mahdollista luoda useita eri piirejä, joille tulee omat kaiuttimet ja keskusyksiköt. Ensimmäiseksi me siis valitsimme ne tilat, joissa halusimme musiikkia soittaa.


Me valitsimme yhteensä kolme eri piiriä, jotka ovat:

1. Kylpyhuone / sauna (4 kaiutinta)

2. Terassi (2 kaiutinta)

3. Olohuone / keittiö (4 kaiutinta)

Näissä kolmessa piirissä on siis omat keskusyksikkönsä, joten voimme halutessa soittaa jokaisessa tilassa joko eri musiikkia tai yhdistää piirejä toisiinsa niin, että kaikkialla raikaa samat sävelet. 

Seuraavaksi päätimme kaiuttimien määrät ja paikat. Kylpyhuone / sauna piiriin tuli yhteensä 4 kaiutinta, mutta ne ovat kokonsa puolesta vähän pienempiä. Kaksi kaiutinta löytyy saunasta lauteiden alta ja kylpyhuoneen katosta kaksi. Terassille tuli niin sanotut seinä mallit, eli molempiin sisänurkkiin omansa. Olohuoneen kattoon upotettiin kaksi kaiutinta ja keittiöön kaksi. 


Kaiuttimien ja keskusyksiköiden paikat piti tietysti huomioida myös sähkösuunnitelmassa ja parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi voi keskusyksiköille vetää myös cat6 datakaapelit. Tällöin keskusyksikköön on mahdollista saada myös kiinteä Internetyhteys. 

Miten tätä järjestelmää sitten käytetään? 

Järjestelmää voi käyttää kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa vaatii järjestelmän oman sovelluksen lataamista. Tämä on pakollista silloin, jos haluaa yhdistää tai eriyttää piirejä toisistaan, eli käyttää niin kutsuttua monihuonejärjestelmää. Sovelluksessa valitaan piirit, joissa musiikkia halutaan soittaa. Yhteys piirien välillä toimii wifillä. Sovelluksen avulla voidaan myös yhdistää tai eriyttää piirit toistaan. Tämän jälkeen musiikkia voidaan toistaa esimerkiksi Spotifyn kautta. 

Toinen tapa musiikin kuunteluun toimii Bluetoothin kautta. Tällöin käytössä on vain yksi piiri. Tässä yhdistetään kännykkä ja haluttu keskusyksikkö suoraan toisiinsa painamalla keskusyksikön Bluetooth näppäintä. Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, jos vaikka vieraat haluavat soittaa musiikkia vaikkapa terassilla, niin tämä onnistuu helposti ja ilman ylimääräisten sovellusten asentamista. Talon oman väen kannattaa kuitenkin ladata järjestelmän oma sovellus, jotta systeemin saa kokonaisvaltaisemmin käyttöön. 


Meillä ei tosiaan ole vielä sen tarkempaa käyttökokemusta tästä järjestelmästä, sillä olemme nyt vasta ottaneet järjestelmän käyttöön. Voin myöhemmin tehdä uuden postauksen siitä, millainen tämä järjestelmä on ollut käytössä ja kuinka paljon sitä on tullut hetken asumisen jälkeen käytettyä. Jos aiheesta heräsi kysymyksiä, niitä voi laittaa Instagramissa @hyvolabyjannica tai jättää kommentteihin. 

Kiva kun jaksoit lukea ja ihanaa viikonloppua! 

<3 Jannica

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käyttökokemus - maaviileä

Miten maaviileä on toiminut meillä hellekesänä 2021? Kyllä ovat helteet hellineet tänä kesänä ja vielä on kesää jäljellä! Tämän helteisen kesän myötä moni on ruvennut pohtimaan eri viilennysmuotoja omiin koteihinsa. Tässä postauksessa avaan meidän käyttökokemuksia maaviileästä, josko siitä olisi vaikka hyötyä jollekin, joka on juuri nyt näiden samaisten pohdintojen äärellä. Meillä on lämmitysmuotona maalämpö ja sen kaverina maaviileä. Sekä lämmitys, että viilennysmuodon valinta olivat meille helppoja, sillä meillä oli pohjalla jo hyvä kokemus kummastakin. Vanha kotimme oli aluksi öljylämmitteinen, mutta vaihdoimme sen pian muuton jälkeen maalämpöön ja siitä muutaman vuoden päästä Santeri lisäsi järjestelmään myös maaviileän.  Olen huomannut, että maaviileä on saanut pahimpien helteiden aikaan jonkin verran parjausta, mutta ainakin meillä se on toiminut mainiosti. Tietysti hellelukemien ollessa huipussaan, on meidänkin pumppu ollut kovilla. Silti se on saanut pidettyä sisälämpötilan tod

Esittelyssä keittiö

Kodin sydän Reilu vuosi sitten kirjoitin postauksen, jossa kerroin minkälaiseen keittiöön olimme päätyneet. Tässä  postauksessa kerroinkin melko kattavasti siitä millaisia toiveita meillä oli keittiön suhteen ja mitä meille oli tulossa. Keittiöstä tulee kylpyhuoneiden ohella ehdottomasti eniten kysymyksiä, joten nyt onkin jo korkea aika esitellä teille millainen meidän keittiöstä tuli ja kertoa miten se on toiminut käytännössä. Toimitus & kasaus Keittiö tilattiin Noblessalta alkuvuodesta 2020. Olimme hyvin optimistisesti sopineet keittiön saapumisen keväälle, mutta lopulta myöhästimme tilauksen saapumista pariinkin otteeseen. Toimitusajan siirto kävi joustavasti ja lopulta saimme keittiön (ja KHH) kalusteet tontille loppukesästä 2020.  Santeri kasasi keittiön yhdessä ystävänsä kanssa. Kaapinrungot tulivat valmiiksi kasattuna eikä niiden asentaminen ja kiinnittäminen ollut ilmeisesti mikään ihan mahdoton homma vaikka siinä jokunen päivä menikin. Tästä vaiheesta on muuten sanottava,

Sauna

Meidän sauna Hyvää alkanutta vuotta 2021! Aloitan tämän blogivuoden esittelemällä meidän saunan ja  kylpyhuoneen. Näistä tiloista olen saanut ehdottomasti eniten kyselyitä Instagramin puolella ja ajattelin kirjoittaa tämän postauksen, jos siitä olisi vaikka hyötyä muille kylpyhuonetta ja saunaa suunnitteleville rakentajille / remppaajille. Sauna on ollut yksi uuden kodin parhaiten onnistuneita juttuja ja olemmekin saunoneet täällä enemmän kuin koskaan. Tähän on oikeastaan kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että tällä kertaa meille valikoitui sähkökiuas ja se on kieltämättä aikaa säästävä arjen helpotus pienten lasten kanssa. Toinen syy on se, että tämä sauna on edellistä saunaamme turvallisempi. Isolla alalauteella on todella paljon tilaa ja meidän pienempikin lapsi kiipeää helposti saunaan ja sieltä pois. Kylpyhuone ja sauna eivät ole mitään kovin suuria tiloja, joten halusin sinne mahdollisimman avaran tunnelman. Tämän takia esimerkiksi kokolasiseinä oli automaatio, vaikkakin pelkäsin s