Siirry pääsisältöön

Miksi me rakennamme?

Miksi te rakennatte, vaikka teillä on jo niin ihana koti?

Tätä on kysytty minulta monta kertaa ja jos nyt ihan totta puhutaan, niin välillä mietin sitä itsekin! Minä siis   r a k a s t a n  nykyistä kotiamme, jossa olemme asuneet viimeiset 7 vuotta. Voin tulevaisuudessa kertoa tästä tämänhetkisestä kodistamme lisää, mutta siitä tulisi niin pitkä teksti, etten nyt mene vielä siihen! :D

Miksi siis rakennamme? Oman talon rakentaminen on ollut tosiaan pitkäaikainen haaveemme. Mieheni Santeri on LVI alalla ja muutenkin hyvin perillä kaikkeen rakentamiseen liittyvästä. Etenkin hänellä on ollut kova polte päästä rakentamaan omaa taloa, joka on suunniteltu juuri meidän tarpeisiin sopivaksi. Minä sen sijaan olisin "tyytynyt" hyvin tähän nykyiseenkin taloon, mutta olen näemmä tarpeeksi hullu lähtiessäni mukaan tähän projektiin. No ei, olen kyllä itsekin tästä haaveillut, mutta ei minulla olisi ikinä ollut rohkeutta lähteä tähän, mikäli Santeri ei olisi ollut koko ajan täysin vakuuttunut, että tämä on se meidän juttu ja että kaikki tulee menemään hyvin. Ja kyllähän tämä kaikki suunnittelutyö on aivan super kivaa hommaa! Ja  on ihanaa päästä sitten ihan uuteen kotiin, joka on tehty täysin oman maun mukaan.


En tiedä onko tällaisen projektin  aloittamiseen koskaan oikeasti "hyvää hetkeä", mutta alku shokin jälkeen totesimme, että tämä hetki tuntuu meille kyllä luontevalta. Olen esimerkiksi palaamassa vuodenvaihteessa takaisin töihin, niin saamme toivottavasti haettua lapset suoraan tulevan asuinalueen päiväkotiin.

Etsimme tontteja jo jonkin aikaa ennen tämän talon ostamista. Meillä olikin yhdet tonttikaupat vireillä jo keväällä 2012, mutta se kaatui siihen, että emme saaneet rakennuslupaa. Näin jälkikäteen täytyy kyllä sanoa, että oli oikea onnen potku, ettemme sinne päätyneet, sillä alue oli kyllä kaikkea muuta kuin meille sopiva. Lisäksi sitä olisi tullut rakennettua sen ajan budjetilla ja kokemattomuudella täysi erilainen talo, kuin mitä meille on nyt tulossa! :D Sopivaa tonttia emme silloin ikinä löytäneet ja näin päädyimekin sitten ostamaan tämän nykyisen omakotitalomme kesäkuussa 2012. 

Jatkoimme kuitenkin koko ajan tontin hakua. Välillä olimme aktiivisempia ja välillä tuli hieman laiskempia kausia, mutta koko tämän ajan meillän oli niin sanotusti haku päällä. Nyt sitten kun sopiva tontti löytyi, niin emme jääneet odottelemaan, vaan iskimme heti kiinni. Maltti on valttia, ainakin tässä meidän tapauksessamme.
Tonttimme on ihan mieheni lapsuudenkodin lähettyvillä ja olen itsekin siitä ihan läheltä kotoisin, joten voisi sanoa, että alue on meille molemmille hyvinkin tuttu. Tämänkin takia tämä tontti tuntuu meille hyvältä. Palaamme ikäänkuin takaisin omille kotikulmille. 

Kuva otettu ennen tontin  raivausta. Kuvassa myös purettava rakennus.

Olen monesti kuullut puhuttavan, että se ensimmäinen itse rakennettu talo ei ole juuri koskaan "täydellinen", vaan monet rakentajat päätyvät rakentamaan vielä talon jos toisenkin ensimmäisen talon jälkeen :D Itse toivoisin kovasti, että onnistuisimme tämän ensimmäisen kerran ihan vain pelkästään tätä sijaintiakin ajatellen. Olisin kovin tyytyväinen, jos saisimme rakennettua tästä meille nyt sen lopullisen kodin, mutta aika näyttää! 

Palataan <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käyttökokemus - maaviileä

Miten maaviileä on toiminut meillä hellekesänä 2021? Kyllä ovat helteet hellineet tänä kesänä ja vielä on kesää jäljellä! Tämän helteisen kesän myötä moni on ruvennut pohtimaan eri viilennysmuotoja omiin koteihinsa. Tässä postauksessa avaan meidän käyttökokemuksia maaviileästä, josko siitä olisi vaikka hyötyä jollekin, joka on juuri nyt näiden samaisten pohdintojen äärellä. Meillä on lämmitysmuotona maalämpö ja sen kaverina maaviileä. Sekä lämmitys, että viilennysmuodon valinta olivat meille helppoja, sillä meillä oli pohjalla jo hyvä kokemus kummastakin. Vanha kotimme oli aluksi öljylämmitteinen, mutta vaihdoimme sen pian muuton jälkeen maalämpöön ja siitä muutaman vuoden päästä Santeri lisäsi järjestelmään myös maaviileän.  Olen huomannut, että maaviileä on saanut pahimpien helteiden aikaan jonkin verran parjausta, mutta ainakin meillä se on toiminut mainiosti. Tietysti hellelukemien ollessa huipussaan, on meidänkin pumppu ollut kovilla. Silti se on saanut pidettyä sisälämpötilan tod

Esittelyssä keittiö

Kodin sydän Reilu vuosi sitten kirjoitin postauksen, jossa kerroin minkälaiseen keittiöön olimme päätyneet. Tässä  postauksessa kerroinkin melko kattavasti siitä millaisia toiveita meillä oli keittiön suhteen ja mitä meille oli tulossa. Keittiöstä tulee kylpyhuoneiden ohella ehdottomasti eniten kysymyksiä, joten nyt onkin jo korkea aika esitellä teille millainen meidän keittiöstä tuli ja kertoa miten se on toiminut käytännössä. Toimitus & kasaus Keittiö tilattiin Noblessalta alkuvuodesta 2020. Olimme hyvin optimistisesti sopineet keittiön saapumisen keväälle, mutta lopulta myöhästimme tilauksen saapumista pariinkin otteeseen. Toimitusajan siirto kävi joustavasti ja lopulta saimme keittiön (ja KHH) kalusteet tontille loppukesästä 2020.  Santeri kasasi keittiön yhdessä ystävänsä kanssa. Kaapinrungot tulivat valmiiksi kasattuna eikä niiden asentaminen ja kiinnittäminen ollut ilmeisesti mikään ihan mahdoton homma vaikka siinä jokunen päivä menikin. Tästä vaiheesta on muuten sanottava,

Sauna

Meidän sauna Hyvää alkanutta vuotta 2021! Aloitan tämän blogivuoden esittelemällä meidän saunan ja  kylpyhuoneen. Näistä tiloista olen saanut ehdottomasti eniten kyselyitä Instagramin puolella ja ajattelin kirjoittaa tämän postauksen, jos siitä olisi vaikka hyötyä muille kylpyhuonetta ja saunaa suunnitteleville rakentajille / remppaajille. Sauna on ollut yksi uuden kodin parhaiten onnistuneita juttuja ja olemmekin saunoneet täällä enemmän kuin koskaan. Tähän on oikeastaan kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että tällä kertaa meille valikoitui sähkökiuas ja se on kieltämättä aikaa säästävä arjen helpotus pienten lasten kanssa. Toinen syy on se, että tämä sauna on edellistä saunaamme turvallisempi. Isolla alalauteella on todella paljon tilaa ja meidän pienempikin lapsi kiipeää helposti saunaan ja sieltä pois. Kylpyhuone ja sauna eivät ole mitään kovin suuria tiloja, joten halusin sinne mahdollisimman avaran tunnelman. Tämän takia esimerkiksi kokolasiseinä oli automaatio, vaikkakin pelkäsin s