Siirry pääsisältöön

Vuosi 2019

Tulevan uuden vuoden kunniaksi ajattelin käydä läpi vähän kuluneen vuoden tapahtumia kuukausi kuukaudelta.


Tammikuu 2019

Iskimme silmämme tonttiimme heti tammikuun alussa ja silloin myös kävimme siellä ensimmäistä kertaa. Teimme heti tarjouksen, sillä kyseinen tontti täytti oikeastaan kaikki haluamamme kriteerit. Talon pohjan suunnittelu alkoi heti, samoin talopakettien kilpailutus.


Helmikuu 2019

Tarjousneuvottelut saatiin päätökseen ja teimme alustavat kaupat tontista. Ehtona kaupan syntymiseen oli rakennusluvan saaminen. Omistusoikeus ei kuitenkaan vielä siirtynyt meille. Aloimme valmistella lupahakemusta samantien. Meidän oli ensin siis haettava tontille suunnittelutarveratkaisu, ennenkuin pääsimme hakemaan varsinaista rakennuslupaa. 

Maaliskuu 2019

Maaliskuun alussa lupavalmistelut jatkuivat ja teetimme mm. Melumallinnuksen ja naapureiden kuulemiset. Saimme suunnittelutarveratkaisun hakemuksen sisään maaliskuussa ja siitä alkoi odottaminen. 

Huhtikuu 2019

Talotoimittajaksi oli oikeastaan jo valikoitunut Jukkatalo, mutta sopimusta hierottiin vielä. Pääpiirteet alkoivat olla varmoja, mutta yksityiskohtia ja pohjaa hiottiin varmaan joka päivä! Saimme myös tontin myyjältä luvan karsia puita ja tällä valmistella tonttia tulevaan talon purkuun ja rakentamiseen. Tämä tosiaan kannatti ja saimme kaadettua tontilta kaikki kaadettavat puut jo hyvissä ajoin ennen varsinaisen projektin aloitusta. Huhtikuussa juhlimme myös toisen lapsemme yksivuotis syntymäpäiviä ja allekirjoittanut teki ensimmäisen pidemmän tyttöjen reissun Kööpenhaminaan ilman lapsia!


Toukokuu 2019

Teimme sopimuksen Jukkatalon kanssa ja heidän arkkitehtinsä alkoi piirtää talomme lupakuvia. Lomailimme toukokuussa koko perhe Kyproksella ja allinclusive viikko auringossa tuli tässä kohtaa tarpeeseen. Tosin sielläkin oli tietokone mukana ja suunnittelutyö jatkui, etenkin iltaisin lasten mentyä nukkumaan. 

Kesäkuu 2019

Saimme hyväksytyn suunnittelutarveratkaisun ja lähdimme heti valmistelemaan rakennusluvan hakemista. Tässä välissä uskalsimme kuitenkin kaupoille ja teimme lopulliset kaupat ja tontti siirtyi vihdoin omiin nimiimme. Saimme Espoon kaupungilta hyväksytyn purkuluvan vanhalle rakennukselle ja löimme lukkoon talon purun heinä-elokuun vaihteeseen. Rakennuslupahakemuksen jätimme kaupungille kesäkuun lopussa. Kesäkuussa perustin myös tämän blogin ja Instagram tilini @hyvolabyjannica.

Heinäkuu 2019

Me saimme rakennusluvan! Ja siitä se sitten lähtikin. Eli me lomailimme tyttöjen kanssa ja tontilla alkoi purku hommat. Santeri hoiti purun hyvin pitkälti isänsä ja yhden ystävänsä avustuksella ja se olikin aikamoinen operaatio. Heinäkuun aikana kävimme myös pyörähtämässä Kouvolan asuntomessuilla.


Elokuu 2019

Purku saatiin maaliin ja tontilla aloitettiin maatyöt ja louhinta. Teimme muutamia lopullisia muutoksia vielä tulevaan taloon ja näin talo lähti tilaukseen. Esikoinen aloitti kerhon, joten meilläkin alkoi kotona vähän erilainen viikkorytmi. Santeri oli päivät töissä tai koulussa ja illat tontilla.

Syyskuu 2019

Syyskuussa perustettiin! Perustuksien tekeminen veikin oikeastaan koko syyskuun ja vähän enemmänkin. Tämän lisäksi suunnittelu ja materiaali valinnat olivat paljon tapetilla. Kävimme inspiroitumassa Habitare messuilla ja siellä olikin tänä vuonna paljon kaikkea mielenkiintoista! Lisäksi kilpailutimme mm. Keittiöfirmoja ja muita kaluste toimittajia.


Lokakuu 2019

Lokakuun lopussa saapui talo! Se olikin ehdottomasti koko lokakuun kohokohta! Tätä ennen tietysti perustukset valmistuivat ja ontelolaatat saapuivat. Lokakuussa löimme lukkoon myös keittiötoimittajan, eli keittiö ja kodinhoitohuone tulee meille Noblessalta. 

Marraskuu 2019

Marraskuun aikana Jukkatalon timpurit työstivät talon runkoa luovutus kuntoon. Sillä välin Santeri ahkeroi kellarissa ja autotallissa ja saimme näihin tiloihin lattiavalut. Santeri sai myös talon IV hommat tehtyä. Ilmanvaihtoputket tuli meille Better Pipeltä. Marras- joulukuun vaihteessa kävimme myös Santerin kanssa rentoutumassa pikkujoulu reissussa Krakovassa. 



Joulukuu 2019

Jukkatalon timpurit saivat talon luovutuskuntoiseksi, eli nyt meillä on talo täysin valmis ulkoa katsottuna. Santeri teki autotallin aivan täysin valmiiksi ja anoppi maalasi sen. Se toimii tällä hetkellä raksan taukotupana. Talossa on tällä hetkellä katon höyrysulut ja villoitukset viittä vaille valmiit. Seuraavaksi siirrytään lattian kimppuun, jotta saamme sen valmiiksi ennen tammikuun lattiavalua. 



Siinä aikamoinen raksavuosi, joka tosiaan alkoi ihan jo sieltä tammikuusta. Talo Hyvölä on valmiina vastaanottamaan uuden raksavuoden 2020, jonka loppupuolella pääsemme toivottavasti muuttamaan sisään! 

Hyvää uutta vuotta 2020! 

<3 Jannica 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käyttökokemus - maaviileä

Miten maaviileä on toiminut meillä hellekesänä 2021? Kyllä ovat helteet hellineet tänä kesänä ja vielä on kesää jäljellä! Tämän helteisen kesän myötä moni on ruvennut pohtimaan eri viilennysmuotoja omiin koteihinsa. Tässä postauksessa avaan meidän käyttökokemuksia maaviileästä, josko siitä olisi vaikka hyötyä jollekin, joka on juuri nyt näiden samaisten pohdintojen äärellä. Meillä on lämmitysmuotona maalämpö ja sen kaverina maaviileä. Sekä lämmitys, että viilennysmuodon valinta olivat meille helppoja, sillä meillä oli pohjalla jo hyvä kokemus kummastakin. Vanha kotimme oli aluksi öljylämmitteinen, mutta vaihdoimme sen pian muuton jälkeen maalämpöön ja siitä muutaman vuoden päästä Santeri lisäsi järjestelmään myös maaviileän.  Olen huomannut, että maaviileä on saanut pahimpien helteiden aikaan jonkin verran parjausta, mutta ainakin meillä se on toiminut mainiosti. Tietysti hellelukemien ollessa huipussaan, on meidänkin pumppu ollut kovilla. Silti se on saanut pidettyä sisälämpötilan tod

Esittelyssä keittiö

Kodin sydän Reilu vuosi sitten kirjoitin postauksen, jossa kerroin minkälaiseen keittiöön olimme päätyneet. Tässä  postauksessa kerroinkin melko kattavasti siitä millaisia toiveita meillä oli keittiön suhteen ja mitä meille oli tulossa. Keittiöstä tulee kylpyhuoneiden ohella ehdottomasti eniten kysymyksiä, joten nyt onkin jo korkea aika esitellä teille millainen meidän keittiöstä tuli ja kertoa miten se on toiminut käytännössä. Toimitus & kasaus Keittiö tilattiin Noblessalta alkuvuodesta 2020. Olimme hyvin optimistisesti sopineet keittiön saapumisen keväälle, mutta lopulta myöhästimme tilauksen saapumista pariinkin otteeseen. Toimitusajan siirto kävi joustavasti ja lopulta saimme keittiön (ja KHH) kalusteet tontille loppukesästä 2020.  Santeri kasasi keittiön yhdessä ystävänsä kanssa. Kaapinrungot tulivat valmiiksi kasattuna eikä niiden asentaminen ja kiinnittäminen ollut ilmeisesti mikään ihan mahdoton homma vaikka siinä jokunen päivä menikin. Tästä vaiheesta on muuten sanottava,

Sauna

Meidän sauna Hyvää alkanutta vuotta 2021! Aloitan tämän blogivuoden esittelemällä meidän saunan ja  kylpyhuoneen. Näistä tiloista olen saanut ehdottomasti eniten kyselyitä Instagramin puolella ja ajattelin kirjoittaa tämän postauksen, jos siitä olisi vaikka hyötyä muille kylpyhuonetta ja saunaa suunnitteleville rakentajille / remppaajille. Sauna on ollut yksi uuden kodin parhaiten onnistuneita juttuja ja olemmekin saunoneet täällä enemmän kuin koskaan. Tähän on oikeastaan kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että tällä kertaa meille valikoitui sähkökiuas ja se on kieltämättä aikaa säästävä arjen helpotus pienten lasten kanssa. Toinen syy on se, että tämä sauna on edellistä saunaamme turvallisempi. Isolla alalauteella on todella paljon tilaa ja meidän pienempikin lapsi kiipeää helposti saunaan ja sieltä pois. Kylpyhuone ja sauna eivät ole mitään kovin suuria tiloja, joten halusin sinne mahdollisimman avaran tunnelman. Tämän takia esimerkiksi kokolasiseinä oli automaatio, vaikkakin pelkäsin s