Siirry pääsisältöön

Asuntomessut 2020


Tämän vuoden asuntomessut järjestettiin Tuusulassa. Pitkään jännitimme, tulevatko messut toteutumaan vallitsevan koronatilanteen takia, mutta pienellä lykkäyksellä ja varotoimenpiteillä messut saatiin kaikkien onneksi järjestettyä. Messuliput ostetaan ennakkoon, jolla ilmeisesti rajoitetaan käviämärää. Portilla oli tarjolla maskeja ja käsidesiä. Lisäksi käsidesiä sai myös kohteista sisään- ja ulos mentäessä ja muutoinkin messuhenkilökunta piti huolen siitä, ettei kohteissa ollut liikaa ihmisiä samanaikaisesti. Ainakin minä tunsin oloni messuilla turvalliseksi ja voin sen perusteella rohkaista muitakin käymään. Messut ovat siis nyt viimeistä viikkoa auki, joten loppuviikosta kerkeää vielä messuilemaan!

Tänä vuonna messualueelle pääsi perinteisen messubussin lisäksi myös
laina Jopolla!

Itse odotin tämän vuoden messuja valtavasti. Olemme kiertäneet asuntomessuja useamman vuoden ajan, mutta nyt erityisesti tämä vuosi oli meille varsin mielenkiintoinen, sillä kaipasin inspiraatiota sisustukseen, sekä vahvistusta jo olemassa oleville ideoille. En todellakaan joutunut pettymään ja mielestäni nämä tämän vuotiset messut olivat kyllä vailla vertaa! En muista että koskaan ennen olisi ollut näin, että jokaisessa kohteessa oli jotain mistä pidin kovasti. Yritin tässä miettiä, mikä kohteista oli suosikkini, mutta minun on mahdotonta nimetä vain yhtä, sillä tosiaan pidin niin monesta.  

Tässä esittely kohteista, jotka jäivät mieleeni, sekä muutamia itse ottamiani kuvia kyseisistä messukohteista. 

Kohdenumero 2. Pikkupolku Moderni ja Pikkupolku Retro, paritalo

Usein lastenhuoneet ovat mielestäni messujen parasta antia ja tämä vuosi ei ollut poikkeus tämänkään suhteen. Tämä oli ensimmäinen kohde jossa vierailimme ja heti ihastuin molempiin lastenhuoneisiin. Alla olevass kuvassa on toinen niistä. 


Kohdenumero 3. Villa Fortuna

Tämä kohde oli todellinen luksuskohde. Tästäkin minulla olisi kuvia vaikka ja kuinka, mutta tässä alla omasta mielestäni parhaat palat. Pidin todella paljon tässä talossa käytetyistä messinkisistä yksityiskohdista. Sain tästä kohteesta myös vahvistusta sille, minkä tyylistä ruokailuryhmää etsin meidän tulevaan kotiin. Ps. Rakastan tuota Artekin Mehiläispesää! Ja nuo Beetle tuolit! 
 


Kohdenumero 4. Veljesteco, paritalo

Vau, vau ja vau. Tässä paritalossa oli niin paljon upeita yksityiskohtia että! Lempi jutuiksi mainittakoon itsetehty upea viinikaappi, sekä molemmissa taloissa olevat huikeat walk in closetit, joista toisesta kuva alla.


Kohdenumero 7. HEVI kivitalo Lumitiikeri

Tämä on myös yksi messujen hehkutetuimmista kohteista, eikä suotta. Tästä kivitalosta löytyi paljon kauniita yksityiskohtia, kuten upea kylpyhuone, joka on varmaan yksi messujen kuvatuimmista kylpyhuoneista. 



Kohdenumero 8. Dekotalo Ruuti

Pidin tästä kohteesta todella paljon. Upea korkea olohuone rimaseinällä, sekä masterbedroomin sisäikkuna teki minuun vaikutuksen. Lisäksi pidin kovasti alla näkyvästä vierashuoneesta, sekä taas kerran lastenhuoneesta.



Kohdenumero 14. Jukkatalon Tuulia

Jukkatalolla on Tuusulassa kaksi kohdetta, Jukkatalon Tuulia (kohde 14), sekä Uusi Unelma (kohde 39). Molemmat olivat mielestäni todella onnistuneita kohteita, erityisesti näin perheellisen näkökulmasta. Alla olevat kuvat on ensimmäisestä, eli Tuuliasta napattuja. Tästä talosta mieleeni jäi nimittäin todella paljon ihania yksityiskohtia. Tässä kohteessa oli mm. aivan mieletön ruokakomero, joka oltiin rakennettu keittiöön hienosti hyödyntäen takana oleva portaikon alle jäävää tyhjää tilaa!




Kohdenumero 16. Finnlamelli Linnamajuri

Hirsitalot olivat todella hyvin edustettuna tämän vuoden messuilla. Finnlamellin Linnamajuri oli todella kaunis kohde ja pidin kovasti siitä, miten hirsipintaa oltiin käsitelty vaaleaksi. Yläkerrassa sijaitsevat makuuhuoneet jäivät mieleeni äärimmäisen kodikkaina. 

                    

Kohdenumero 19. Sievitalo kultakoivu

Viime vuoden suosikkikohteeni Kouvolan asuntomessuilla oli Sievitalon Unto ja odotin kovasti Sievitalon tämän vuotista kohdetta. Sisustus oli hyvin kaunis ja tässäkin kohteessa oli käytetty paljon maanläheisiä sävyjä, puuta ja muutamia makrame teoksia. Alla jälleen kerran - lastenhuone.


Kohdenumero 21. Kastelli Kuori 115

Kastellilla oli tänä vuonna kolme upeaa kohdetta, Kastelli Villa Hiili (12), Kastelli Kuori 125 (15) ja Kastelli Kuori 115 (21), joista viimeinen oli suosikkini. Tässä talossa vaan kolahti ihan kaikki. Erityisesti pidin tämän talon värimaailmasta ja etenkin makuuhuoneista. Masterbedroomin takana oleva vaatehuone trendikkäine cashmere kaappeineen on varmasti messujen kuvatuin makuuhuone / vaatehuone yhdistelmä. 






Kohdenumero 22. Townhouse Rokka & Kohdenumero 23. Villa Ormax

Ollikaisen hirsirakenteen kaksi upeaa kohdetta! Kaksi identtistä taloa, mutta molemmissa oma tyyli. Ensimmäisestä jäi mieleeni erityisesti hirren upea sävy, sekä mieletön seinämä portaikossa. 


Kohdenumero 24. Omatalo Kulma

Tässä talossa oltiin panostettu erityisesti akustiikkaan. Se on sellainen asia, jota me emme ole vielä sen tarkemmin omassa kodissamme suunnitelleet, joten tämä kohde herätti ehdottomasti keskustelua myös sen osalta. 


Kohdenumero 25. Kontio Hill House

Taas mieletön hirsitalo! Tästä kohteesta jäi parhaiten mieleeni aivan upeat kylpyhuoneet ja vessa. Miten ihanat messinkiset suihkut! 


Kohdenumero 26. Terratintatalo Puustellin Helmi, paritalo

Tässä paritalossa lähes kaikki pinnat oli laatoitettu Terratintan laatoilla. Erityisesti laatoitettu terassi, sekä ensimmäisessä talossa kaappien päälle nouseva laatoitus teki meihin vaikutuksen.


Kohdenumero 27. Duplio, paritalo

Tämä kohde ei varmasti esittelyä kaipaa. Lammi kivitalon paritalo, upea niin sisältä kuin ulkoa. Erityismaininta vielä upeille kattoterasseille!



Kohdenumero 30. Jämerä Salmiakki

Aivan käsittämättömän hieno kohde! Tämä kohde jäi mieleeni ehdottomasti messujen omaperäisimpänä kohteena. Tästäkin olisi miljoona kuvaa, mutta tässä vain yksi, sillä loput pitää mennä katsomaan paikan päälle. Tässä kolmikerroksisessa talossa on yksinkertaisesti loputon määrä mielettömiä yksityiskohtia, joten tätä ei kannata missata. 


Kohdenumero 32-34. As Oy Tuusulan Metsänkuningas

Tässä tulevaisuuden kerrostaloasumista, josta ei palveluita puutu. Tämä oli tutustumisen arvoinen kerrostalokokonaisuus, jossa oli messuvieraille avoinna kolme asuntoa, kaksi isompaa perheasuntoa, sekä yksi kompakti yksiö.



Kohdenumero 38. Finnlog Hetena

Vaikuttaa siltä, että some on seonnut tästä upeasta talosta atrium pihoineen ja myönnän, että onhan se mieletön! Itse satuin paikalle vielä ilta-auringon aikaan, joka todella imarteli tätä upeaa sisäpihaa ja kaunista julkisivua.




Kohdenumero 40. Illyria

Kylpyhuoneessa ja wc-tilassa oli nähtävillä tässäkin kohteessa marmoria ja vaaleaa puuta. Lisäksi täälläkin oli aivan ihanat lastenhuoneet!



Kohdenumero 41. Honka Huomen

Viimeisimpänä, muttei taatusti vähäisimpänä, ihana Honka Huomen! Tässä kohteessa ei varmaan ollut mitään, mistä en pitäisi, kerrassaan upea kokonaisuus!




Yhteenvetona messuista sanon vielä, että minulle jäi näistä todella hyvä mieli. Kohteita oli paljon, ne oli sijoitettu hyvin ja messureitti oli selkeä ja sopivan pituinen. Muutoinkin kaikki järjestelyt olivat ehdottomasti priimaa. Tässä kirjoittaessa ja näitä kuvia selatessa tuli jopa hirmuinen hinku mennä vielä uudestaan! Mutta tosiaan vielä ehtii, messut ovat auki tämän viikon sunnuntaihin, eli 30.8.2020 saakka. Suosittelen ehdottomasti käymään, mikäli et ole vielä käynyt. 

Ensi vuonna onkin sitten vuorossa Lohja ja upea messualue Lohjanjärven rannalla! 


<3 Jannica

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käyttökokemus - maaviileä

Miten maaviileä on toiminut meillä hellekesänä 2021? Kyllä ovat helteet hellineet tänä kesänä ja vielä on kesää jäljellä! Tämän helteisen kesän myötä moni on ruvennut pohtimaan eri viilennysmuotoja omiin koteihinsa. Tässä postauksessa avaan meidän käyttökokemuksia maaviileästä, josko siitä olisi vaikka hyötyä jollekin, joka on juuri nyt näiden samaisten pohdintojen äärellä. Meillä on lämmitysmuotona maalämpö ja sen kaverina maaviileä. Sekä lämmitys, että viilennysmuodon valinta olivat meille helppoja, sillä meillä oli pohjalla jo hyvä kokemus kummastakin. Vanha kotimme oli aluksi öljylämmitteinen, mutta vaihdoimme sen pian muuton jälkeen maalämpöön ja siitä muutaman vuoden päästä Santeri lisäsi järjestelmään myös maaviileän.  Olen huomannut, että maaviileä on saanut pahimpien helteiden aikaan jonkin verran parjausta, mutta ainakin meillä se on toiminut mainiosti. Tietysti hellelukemien ollessa huipussaan, on meidänkin pumppu ollut kovilla. Silti se on saanut pidettyä sisälämpötilan tod

Esittelyssä keittiö

Kodin sydän Reilu vuosi sitten kirjoitin postauksen, jossa kerroin minkälaiseen keittiöön olimme päätyneet. Tässä  postauksessa kerroinkin melko kattavasti siitä millaisia toiveita meillä oli keittiön suhteen ja mitä meille oli tulossa. Keittiöstä tulee kylpyhuoneiden ohella ehdottomasti eniten kysymyksiä, joten nyt onkin jo korkea aika esitellä teille millainen meidän keittiöstä tuli ja kertoa miten se on toiminut käytännössä. Toimitus & kasaus Keittiö tilattiin Noblessalta alkuvuodesta 2020. Olimme hyvin optimistisesti sopineet keittiön saapumisen keväälle, mutta lopulta myöhästimme tilauksen saapumista pariinkin otteeseen. Toimitusajan siirto kävi joustavasti ja lopulta saimme keittiön (ja KHH) kalusteet tontille loppukesästä 2020.  Santeri kasasi keittiön yhdessä ystävänsä kanssa. Kaapinrungot tulivat valmiiksi kasattuna eikä niiden asentaminen ja kiinnittäminen ollut ilmeisesti mikään ihan mahdoton homma vaikka siinä jokunen päivä menikin. Tästä vaiheesta on muuten sanottava,

Sauna

Meidän sauna Hyvää alkanutta vuotta 2021! Aloitan tämän blogivuoden esittelemällä meidän saunan ja  kylpyhuoneen. Näistä tiloista olen saanut ehdottomasti eniten kyselyitä Instagramin puolella ja ajattelin kirjoittaa tämän postauksen, jos siitä olisi vaikka hyötyä muille kylpyhuonetta ja saunaa suunnitteleville rakentajille / remppaajille. Sauna on ollut yksi uuden kodin parhaiten onnistuneita juttuja ja olemmekin saunoneet täällä enemmän kuin koskaan. Tähän on oikeastaan kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että tällä kertaa meille valikoitui sähkökiuas ja se on kieltämättä aikaa säästävä arjen helpotus pienten lasten kanssa. Toinen syy on se, että tämä sauna on edellistä saunaamme turvallisempi. Isolla alalauteella on todella paljon tilaa ja meidän pienempikin lapsi kiipeää helposti saunaan ja sieltä pois. Kylpyhuone ja sauna eivät ole mitään kovin suuria tiloja, joten halusin sinne mahdollisimman avaran tunnelman. Tämän takia esimerkiksi kokolasiseinä oli automaatio, vaikkakin pelkäsin s