Siirry pääsisältöön

Kellari, jota meille ei koskaan pitänyt tulla

Kellari

 Tässä postauksessa on esittelyssä kellari, jota meille ei aluksi pitänyt tulla. Itseasiassa aivan projektin alkumetreillä elättelimme toiveita kellarista, jonne saisimme varastotilaa. Kuoppasimme ajatuksen kellarista hyvin nopeasti lähinnä aikataulu- ja kustannussyistä. Toisin kuitenkin kävi. Taloomme suunniteltiin tuulettuva alapohja ja maaperätutkimuksen myötä selvisi, että talon pohja piti kaivaa toisesta reunasta niin syvälle, että tuulettuvasta alapohjasta tulisi sen korkuinen, että siellä olisi ollut joka tapauksessa mahdollista kävellä. Ja tästä se ajatus sitten lähtikin. 


Laskimme budjetin uusiksi ja päätimmekin rakentaa kellariin. Jonkin verran jouduimme tämän päätöksen takia köyhtymään ja aikataulu tietysti venyi myös. Olimme kuitenkin päättäneet kellarin olevan sen arvoinen, joten ryhdyimme (lue: Santeri ryhtyi) tuumasta toimeen. Jouduimme hakemaan rakennusluvan kellariin erikseen, sillä tässä kohtaa, kun päätös kellarin tekemisestä syntyi, oli meillä jo lainvoimainen rakennuslupa ja ontelolaatat sekä talopaketti tilattuna. Tämän takia emme saaneet enää muutettua pohjaratkaisua niin, että kellariin olisi saanut sisäänkäynnin / porraskuilun asunnon sisältä. Kellariin olisi ollut kätevä sijoittaa esimerkiksi tekninen tila, mutta se oltiin jo suunniteltu asuinkerrokseen ja pitäydyimme alkuperäisessä suunnitelmassa. Käynti kellariin on siis vain ulkokautta, mutta olemme pyrkineet tekemään kellariin hyvän kulkuyhteyden. Sekä autotallista, että talon jokaiselta ulko-ovelta pääsee kulkemaan kellariin suoraan terassia pitkin ja ovelle johtaa kunnon portaat. Portaiden päällä on valot ja ulkokuvasta poiketen, kellarin ulko-oven päälle on asennettu nyt pieni läpinäkyvä katos.


Mitä kellariin sitten tulee? No ainakin saimme runsaasti sitä kaivattua säilytystilaa. Kellarin kokonaispinta-ala on n. 60m2, josta varaston osuus on noin 20m2. Loput 40m2 tulee olemaan harrastetilaa. Katto on ruiskurapattu ja seinät tasoitettu ja maalattu valkoiseksi. Väliseinät levytettiin ja ovet tilattiin Jeldweniltä. Lattia oli tarkoitus pitää ensin betonilla, mutta päädyimme laittamaan lattiaan laminaattia. 

Uskon, että tila tulee olemaan tulevaisuudessa kovassa käytössä, kun tytöt vähän kasvavat ja haluavat omaa rauhaa keskenään tai kavereiden kanssa. Tytöt saavat halutessaan aloittaa nyt vaikka rumpujen soiton tai karaokelaulun, sen tämä kellaritila juuri varmisti! :D Tänne olisi tarkoitus sijoittaa mm. meidän vanha sohva, telkkari ja jumppatarvikkeita. Kellarissa on oma pieni vessa, jonka lattiaan laitoimme samaa marmorikuvioista laattaa, mitä meillä on asunnonkin vessoissa. Seinät on maalattu. Kellarista on myös käynti talon alapohjan ryömintätiloihin. 


Varasto erotettiin muusta tilasta väliseinällä ja oveksi tulee seinän päällä liukuva väliovi. Kuvissa näkyvät hyllyt ostimme Ikeasta. Hyllyt ovat Hejne malliset ja ne ovat paitsi nätit, myös oikein tukevan ja käytännöllisen oloiset. Varastossa on tarkoitus säilyttää ihan kaikkea muovijoulukuusesta kausivaatteisiin. Tuohon hyllyjen väliin on tarkoitus laittaa vielä muutama vaaterekki vaatesäilytystä silmällä pitäen. 


Kellari olikin yksi ensimmäisitä valmistuneista tiloista ja täällä oli pitkään mm. meidän ainoa raksa-aikainen wc. Tuolloin mitään väliseiniä ei ollut, joten oli sangen mielenkiintoista istua 60 neliön vessassa. Enpä ole ennen kokenut vastaavaa!

Aika näyttää, kuinka paljon tulemme kellaria käyttämään, mutta tällä hetkellä olen äärimmäinen onnellinen, että päätimme tähän panostaa. Muutto lähenee ja pian pääsemme lastaamaan nämäkin hyllyt täyteen tavaraa!

Kiva kun jaksoit lukea. Jos aiheesta herää kysymyksiä, niitä voi kirjoitella tänne kommentteihin tai laittaa viestiä vaikka Instagramissa @hyvolabyjannica 

Kivaa uutta viikkoa!

<3: Jannica

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käyttökokemus - maaviileä

Miten maaviileä on toiminut meillä hellekesänä 2021? Kyllä ovat helteet hellineet tänä kesänä ja vielä on kesää jäljellä! Tämän helteisen kesän myötä moni on ruvennut pohtimaan eri viilennysmuotoja omiin koteihinsa. Tässä postauksessa avaan meidän käyttökokemuksia maaviileästä, josko siitä olisi vaikka hyötyä jollekin, joka on juuri nyt näiden samaisten pohdintojen äärellä. Meillä on lämmitysmuotona maalämpö ja sen kaverina maaviileä. Sekä lämmitys, että viilennysmuodon valinta olivat meille helppoja, sillä meillä oli pohjalla jo hyvä kokemus kummastakin. Vanha kotimme oli aluksi öljylämmitteinen, mutta vaihdoimme sen pian muuton jälkeen maalämpöön ja siitä muutaman vuoden päästä Santeri lisäsi järjestelmään myös maaviileän.  Olen huomannut, että maaviileä on saanut pahimpien helteiden aikaan jonkin verran parjausta, mutta ainakin meillä se on toiminut mainiosti. Tietysti hellelukemien ollessa huipussaan, on meidänkin pumppu ollut kovilla. Silti se on saanut pidettyä sisälämpötilan tod

Esittelyssä keittiö

Kodin sydän Reilu vuosi sitten kirjoitin postauksen, jossa kerroin minkälaiseen keittiöön olimme päätyneet. Tässä  postauksessa kerroinkin melko kattavasti siitä millaisia toiveita meillä oli keittiön suhteen ja mitä meille oli tulossa. Keittiöstä tulee kylpyhuoneiden ohella ehdottomasti eniten kysymyksiä, joten nyt onkin jo korkea aika esitellä teille millainen meidän keittiöstä tuli ja kertoa miten se on toiminut käytännössä. Toimitus & kasaus Keittiö tilattiin Noblessalta alkuvuodesta 2020. Olimme hyvin optimistisesti sopineet keittiön saapumisen keväälle, mutta lopulta myöhästimme tilauksen saapumista pariinkin otteeseen. Toimitusajan siirto kävi joustavasti ja lopulta saimme keittiön (ja KHH) kalusteet tontille loppukesästä 2020.  Santeri kasasi keittiön yhdessä ystävänsä kanssa. Kaapinrungot tulivat valmiiksi kasattuna eikä niiden asentaminen ja kiinnittäminen ollut ilmeisesti mikään ihan mahdoton homma vaikka siinä jokunen päivä menikin. Tästä vaiheesta on muuten sanottava,

Sauna

Meidän sauna Hyvää alkanutta vuotta 2021! Aloitan tämän blogivuoden esittelemällä meidän saunan ja  kylpyhuoneen. Näistä tiloista olen saanut ehdottomasti eniten kyselyitä Instagramin puolella ja ajattelin kirjoittaa tämän postauksen, jos siitä olisi vaikka hyötyä muille kylpyhuonetta ja saunaa suunnitteleville rakentajille / remppaajille. Sauna on ollut yksi uuden kodin parhaiten onnistuneita juttuja ja olemmekin saunoneet täällä enemmän kuin koskaan. Tähän on oikeastaan kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että tällä kertaa meille valikoitui sähkökiuas ja se on kieltämättä aikaa säästävä arjen helpotus pienten lasten kanssa. Toinen syy on se, että tämä sauna on edellistä saunaamme turvallisempi. Isolla alalauteella on todella paljon tilaa ja meidän pienempikin lapsi kiipeää helposti saunaan ja sieltä pois. Kylpyhuone ja sauna eivät ole mitään kovin suuria tiloja, joten halusin sinne mahdollisimman avaran tunnelman. Tämän takia esimerkiksi kokolasiseinä oli automaatio, vaikkakin pelkäsin s