Siirry pääsisältöön

Puolen vuoden parhaat

 P u o l i  v u o t t a ! 


En voi uskoa, että olemme asuneet täällä uudessa kodissa jo puoli vuotta! Tämä aika on kyllä mennyt sellaisessa hujauksessa että ihan hirvittää! Kyselin muuten Instagramissa, kauanko muiden mielestä uutta kotia voi kutsua "uudeksi" kodiksi ja sain aivan ihania vastauksia. Yksi lemppareistani oli, että eihän se vielä muuttaessa ole valmis. Se on kyllä ihan totta. Meillä oli sisältä kyllä viimeistä listaa myöden kaikki valmista, mutta pitäähän sisustustakin rakentaa ja siinä lähdettiin kyllä aika nollasta. Lisäksi tälle kesälle on tulossa vielä paaaaljon pihaan liittyviä projekteja, joten valmista meillä ei ole! 

Keräsin tähän alle satunnaisessa järjestyksessä sellaisia asioita mistä olen nauttinut viimeisen puolen vuoden aikana. 

PERHEEN YHTEINEN AIKA


Nyt kun raksa on koti, olemme vihdoin yhdessä ja se on ollut kyllä ehdottomasti ihaninta. Etenkin kaikki viikonloput ovat tuntunut oikealta luksukselta! Olemme ottaneet tavaksi tehdä perjantaisin jotain herkkuruokaa alkavan viikonlopun kunniaksi. Muutamia suosikkeja tähän mennessä on ollut mm. Tortillat, pizza ja raclette. Viikonloppuihin on myös kuulunut saunominen ja sekin tuntuu täällä uudessa kodissa niin helpolta sähkökiukaan ja tuplasuihkujen kanssa. 

LUMINEN TALVI 


Olihan viime talvi aivan upea! Meillä kävi mielettömän hyvä tuuri sen suhteen, että raksatalvi (2020) oli täysin lumeton ja nyt kun vietimme ensimmäistä talvea uudessa kodissa niin saimme kokea upean valkoisen talven!


Oman lumisen pihan tutkiminen ja ihaileminen oli ihanaa niin lasten kuin aikuistenkin mielestä. Omalta pihalta löytyi mm. Pari pientä paikkaa missä laskea pulkalla! Tulipa myös testattua miten lumityöt sujuvat täällä ja millä tavalla piha käyttäytyy kun lunta on reilusti. 


Myös autotalli ja terassilasitukset nousivat  arvoon korvaamattomaan lumien ja pakkasten myötä. Tämä talon ja tallin välillä kulkevan käytävän lasitus oli yksi parhaita päätöksiä mitä teimme sopivasti juuri ennen lumien tuloa! 



Talvella tuli poltettua myös paljon takkaa ja kynttilöitä.


LASITERASSI 

Lasitettu terassi on ollut jo nyt kovassa käytössä ja mitä pidemmälle kevät etenee sitä enemmän elämää sinne siirtyy. Meillä on terassilla kunnon ruokaryhmä ja olemme syöneet terassilla useaan otteeseen. Söimme siellä mm. jouluaattona ja pääsiäisenä, mutta nyt kevään myötä myös arkiruokailu on siirtynyt kokoajan enemmän ja enemmän ulos. 






TOIMIVA KEITTIÖ JA KODINHOITOHUONE

On ollut niin ihanaa (ja helpottavaa!) huomata että itse suunnitellut tilat todella toimivat käytännössä! Sekä keittiössä että kodinhoitohuoneessa tulee vietettyä arjessa todella paljon aikaa, joten on hienoa että niissä tiloissa myös viihtyy! Parasta on ollut myös järjestellä omia tavaroita uusiin kaappeihin ja mietiskellä erilaisia ratkaisuja.




TYÖHUONE


Olosuhteiden pakosta viimeinen puolivuotinen on ollut etätyön aikaa, joten työhuone on ollut ihan jokapäiväisessä käytössä. Työhuone on osoittautunut aivan äärimmäisen toimivaksi ja käytännölliseksi. Meillä on molemmilla omat sähköpöydät ja kunnon työtuolit, joten myös työergonomia on parantunut keittiönpöydän ääressä istumisesta huimasti. 



LASTEN MAKUUHUONE JA LEIKKIHUONE


Työt ovat nukkuneet aina omissa huoneissaan, mutta nyt siirsimme heidät yhteiseen huoneeseen nukkumaan. Muutoksen myötä he eivät tulee enää meidän väliin nukkumaan ja kaikki nukkuvat yönsä omissa sängyissään paremmin. Leikit sujuvat heillä muutenkin aina hyvin pitkälti yhdessä, joten myös yhteinen leikkihuone oli hyvä ratkaisu. Win win!



JUHLAT JA JOULU

Kuluneeseen puoleen vuoteen on mahtunut juhlapyhistä ehkä se suurin, eli joulu! Ensimmäinen joulu uudessa kodissa oli rentouttava ja ihana. Jouluaattona söimme ulkona terassilla ja se oli oikea unelmien täyttymys. Toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne! 



Tämän talon ensimmäinen synttärisankari oli meidän 3-vuotias kuopus ja hänelle järjestettiin myös ensimmäiset juhlat tässä kodissa. Juhlat tosin järjestettiin koronan takia monessa pienessä osassa, mutta se ei onneksi tunnelmaa haitannut. 



SISUSTAMINEN


Koko pitkän rakennusvaiheen odotin kaikista eniten sitä, miten pääsemme sisustamaan uutta kotia ja tämä on ollut mielestäni ihan parasta koko projektissa. Harmi vaan, että budjetista ei juurikaan jäänyt mitään sisustamiseen, joten tätä tehdään varmaan pitkään ja pikkuhiljaa... 






KEVÄISET SÄÄT JA TULEVIEN PIHAJUTTUJEN SUUNNITTELU

Olen ollut aivan innoissani tästä valon määrästä ja rakastan seurata valoja ja varjoja uudessa kodissa! Viimeaikaiset kauniit ja lämpimät kelit ovat myös vauhdittaneet pihasuunnittelua ja olemme pyytäneet tarjouksia tulevista istutuksista. Ensi viikolla alkaa autokatoksen rakentaminen! Myös tyttöjen leikkimökki saapuu heti vapun jälkeen, joten siinä riittää meille myös varmasti puuhaa hetkeksi! 


Sellaisia ihania juttuja piti sisällään meidän ensimmäinen puolivuotinen uudessa kodissa<3 

Se mitä odotan seuraavalta puolelta vuodelta on tietysti kesä! Aivan ihanaa päästä viettämään ensimmäinen kesä uudessa kodissa. Olisi aivan ihana järjestää isot tupaantuliaiset kaikille meidän ystäville ja sukulaisille, mutta ajatuksena se kuulostaa kyllä valitettavasti melko kaukaiselta. Toivon kuitenkin että tilanne helpottaisi sen verran, että pääsisimme kutsumaan edes joitain ystäviä kylään vaikkakin sitten hieman pienemmissä porukoissa. 

Nyt ulos piha hommiin! Kiva kun jaksoit lukea tänne asti ja ihanaa kevättä! 

<3 Jannica











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käyttökokemus - maaviileä

Miten maaviileä on toiminut meillä hellekesänä 2021? Kyllä ovat helteet hellineet tänä kesänä ja vielä on kesää jäljellä! Tämän helteisen kesän myötä moni on ruvennut pohtimaan eri viilennysmuotoja omiin koteihinsa. Tässä postauksessa avaan meidän käyttökokemuksia maaviileästä, josko siitä olisi vaikka hyötyä jollekin, joka on juuri nyt näiden samaisten pohdintojen äärellä. Meillä on lämmitysmuotona maalämpö ja sen kaverina maaviileä. Sekä lämmitys, että viilennysmuodon valinta olivat meille helppoja, sillä meillä oli pohjalla jo hyvä kokemus kummastakin. Vanha kotimme oli aluksi öljylämmitteinen, mutta vaihdoimme sen pian muuton jälkeen maalämpöön ja siitä muutaman vuoden päästä Santeri lisäsi järjestelmään myös maaviileän.  Olen huomannut, että maaviileä on saanut pahimpien helteiden aikaan jonkin verran parjausta, mutta ainakin meillä se on toiminut mainiosti. Tietysti hellelukemien ollessa huipussaan, on meidänkin pumppu ollut kovilla. Silti se on saanut pidettyä sisälämpötilan tod

Esittelyssä keittiö

Kodin sydän Reilu vuosi sitten kirjoitin postauksen, jossa kerroin minkälaiseen keittiöön olimme päätyneet. Tässä  postauksessa kerroinkin melko kattavasti siitä millaisia toiveita meillä oli keittiön suhteen ja mitä meille oli tulossa. Keittiöstä tulee kylpyhuoneiden ohella ehdottomasti eniten kysymyksiä, joten nyt onkin jo korkea aika esitellä teille millainen meidän keittiöstä tuli ja kertoa miten se on toiminut käytännössä. Toimitus & kasaus Keittiö tilattiin Noblessalta alkuvuodesta 2020. Olimme hyvin optimistisesti sopineet keittiön saapumisen keväälle, mutta lopulta myöhästimme tilauksen saapumista pariinkin otteeseen. Toimitusajan siirto kävi joustavasti ja lopulta saimme keittiön (ja KHH) kalusteet tontille loppukesästä 2020.  Santeri kasasi keittiön yhdessä ystävänsä kanssa. Kaapinrungot tulivat valmiiksi kasattuna eikä niiden asentaminen ja kiinnittäminen ollut ilmeisesti mikään ihan mahdoton homma vaikka siinä jokunen päivä menikin. Tästä vaiheesta on muuten sanottava,

Sauna

Meidän sauna Hyvää alkanutta vuotta 2021! Aloitan tämän blogivuoden esittelemällä meidän saunan ja  kylpyhuoneen. Näistä tiloista olen saanut ehdottomasti eniten kyselyitä Instagramin puolella ja ajattelin kirjoittaa tämän postauksen, jos siitä olisi vaikka hyötyä muille kylpyhuonetta ja saunaa suunnitteleville rakentajille / remppaajille. Sauna on ollut yksi uuden kodin parhaiten onnistuneita juttuja ja olemmekin saunoneet täällä enemmän kuin koskaan. Tähän on oikeastaan kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että tällä kertaa meille valikoitui sähkökiuas ja se on kieltämättä aikaa säästävä arjen helpotus pienten lasten kanssa. Toinen syy on se, että tämä sauna on edellistä saunaamme turvallisempi. Isolla alalauteella on todella paljon tilaa ja meidän pienempikin lapsi kiipeää helposti saunaan ja sieltä pois. Kylpyhuone ja sauna eivät ole mitään kovin suuria tiloja, joten halusin sinne mahdollisimman avaran tunnelman. Tämän takia esimerkiksi kokolasiseinä oli automaatio, vaikkakin pelkäsin s