Siirry pääsisältöön

Asuntomessut 2021

Parhaat palat

Näin telkkarista Huvila & Huussin asuntomessujakson ja sen myötä palasin myös omiin asuntomessukuviin. Koska messut loppuivat jo ajat sitten ja monet ovat käyneet tai vähintään lukeneet yksityiskohtaisia selostuksia tämän vuoden messutaloista, en esittele kohteita sen kummemmin. Minulla on kuitenkin valtavasti kuvamateriaalia omasta käynnistämme asuntomessuilla messujen viimeisellä viikolla, joten tein pienen yhteenvedon ajatuksista, joita tämän vuoden messut ja kohteet minussa herättivät.

Villa Hopeapuun upeat ikkunat Lohjanjärvelle

Asuntomessuilla käynti on ollut jo useamman vuoden ajan kesäperinteemme. Tänä vuonna messut järjestettiin meille ennalta tutussa ympäristössä, eli mökkipaikkakunnallamme Lohjalla. Messualue sijaitsi Lohjanjärven rannalla ja monesta talosta avautuikin aivan upea järvimaisema. Omaan makuuni asuntomessualue oli tänä vuonna ihanan kompakti ja vaikka olimme paikalla vain vajaa kolme tuntia, saimme kierrettyä lähes kaikki kohteet, joissa halusimme käydä. Kisakalliolla sijaitsevassa oheiskohteessa Villa Lipassa käynnin hoidin erillisellä kerralla siitä ohi ajaessani, kun hain lapsia mökiltä kotiin. 

Viime vuosina olen kiinnittänyt messukohteissa eniten huomiota sisustukseen ja näin se oli  tänäkin vuonna. Tarkoituksenamme oli myös hakea pihainspiraatiota, mutta se taas jäi näillä messuilla hieman laimeaksi. Sen sijaan kaikkien talojen sisustukset olivat todella upeita!

Mitä kohteita odotin eniten?

Edellisvuosien tapaan odotin todella paljon  Kastellin kohteita. Kastelli talojen sisustussuunnittelusta vastasi tänäkin vuonna ah niin taitava Sanna Siik-Keskisarja. Olen aina tykännyt Sannan suunnittelemista kohteista ja nytkin hänen kohteensa täyttivät kaikki odotukseni. Niin hienoa työtä! 




Toinen kohde jota odotin älyttömän paljon, oli upea ja hyvin edukseen erottuva Talo Sensu. Tämän kohteen sisustussuunnittelu oli ihanan Dima Latvalahden käsialaa. Tässäkään kohteessa en joutunut pettymään ja tämä oli ihan ehdottomasti yksi suosikeistani tänä vuonna. 




Pidin viime vuonna todella paljon Jukkatalon Tuuliasta, joten odotin myös Jukkatalon tämän vuotista kohdetta ja ai että! Sisustus oli ihana, olisin voinut ottaa täältä mukaani ihan kaiken!  





Enemmän kuin mitään yksittäisiä kohteita, odotan kuitenkin aina eniten erilaisia lastenhuoneita! Rakastan lastenhuoneiden kauniita, hempeitä ja leikkisiä sisustuksia. Näissä tiloissa kun vain mielikuvitus on rajana! Tässä kuvia tämän vuoden lasten valtakunnista.






Muita huomioita

Cashmere kiintokalusteissa 

Beige is the new black vai miten se meni? ;) Musta oli vielä muutama vuosi sitten todella suosittu keittiön väri (ja on sitä toki edelleenkin), mutta itse en sitä oikeastaan missään vaiheessa harkinnut meidän kotiimme. Sen sijaan tämä beige keittiö trendi, I'm all in! Harmi vaan, että nämä tulivat rytinällä markkinoille vasta sen jälkeen, kun meidän keittiön väri oli jo päätetty. Tämä olisi meinaan ollut meidänkin kodissa varteenotettava haastaja valkoiselle! 




Työhuoneet

Viimevuosien etätyöskentely näkyy myös selvästi työhuoneiden määrässä. Ihailen näitä kauniita työhuoneita ja voi kun osaisin itse laittaa oman työhuoneemme yhtä kauniiksi. En vain toistaiseksi ole onnistunut keksimään ratkaisua missä yhdistyisi täydellisesti esteettisyys ja ergonomia. Tässä kuitenkin  inspiraatiota kauniista työhuoneista.





Nora Laaksosen maalaukset

Sain viime vuonna kunnian tehdä yhteistyötä lahjakkaan Nora Laaksosen kanssa ja meiltä löytyy olohuoneesta yksi Noran maalaus. Pidän kovasti Noran taiteesta ja ilahduin todella paljon kun bongailin Noran maalauksia useammasta eri kohteesta. Ihania tauluja! 


Saunatuvat / vierashuoneet ja katetut terassit

Erilliset saunarakennukset ovat edelleen pop ja  näitä oli tämän vuoden messuilla muutamassa eri kohteessa. Fiilistelen tosi paljon näitä saunatupia, jotka on yleensä kalustettu tarvittaessa vierashuoneeksi muuntautuviksi tiloiksi. Niin kätevää (ja kaunista!). 



Katettujen terassien fanina minun on tietysti pakko mainita myös nämä. Varsinkin juuri erillisen saunarakennuksen ja talon väliin jää usein hyvä tila katetulle terassille, minne pääsee sitten vilvoittelemaan saunan jälkeen tai vaikka nauttimaan tunnelmallisista kesä- ja syysilloista. Katettu terassi pidentää terassikautta huomattavasti näillä Suomen leveysasteilla ja oli esimerkiksi meidän oman kodin suunnittelussa must have - listalla. 



Olokeittiöt

Oikeastaan kaikissa kohteissa, missä kävimme, oli keittiö yhtä olohuoneen kanssa. Tämä trendi on ollut voimissaan jo pidemmän aikaa, eikä loppua näy. Ja hyvältähän nämä isot ja avarat olotilat näyttivät tämänkin vuoden kohteissa.





Muita yksityiskohtia

Pakko nostaa esiin vielä Joutselan upeat yksityiskohdat, kuten talon nimeä kuvaava taideteos talon julkisivussa, sekä kaunis keittiö! Tässä talossa oli myös aivan mielettömät Gessin suihkut! Kylpyhuoneissa oli käytetty trendikästä terrazzo laattaa. Todella kaunis kokonaisuus!





Ollikaisen hirsirakenteen upea hirsitalo Villa Nordic Stories sijaitsi messualueen upeimmalla tontilla aivan rannan tuntumassa. Tästä talosta löytyi myös messualueen ainoa uima-allas. 



Viimeisimpänä kävimme vielä saneeratussa kohteessa nimeltä Villa Kokkokallio. Jos ymmärsin oikein, niin tämän sympaattisen talon alakertaan oli tarkoitus avata kahvila. Pitääkin mennä käymään siellä jonain päivänä, kun olemme mökillä. Tämä oli todella ihana lisä kaikkien uudiskohteiden rinnalla. 

Bonus kohde, Villa Lippa


Olen niin super tyytyväinen, että ehdin käymään myös asuntomessujen oheiskohteessa, Kisakalliolla sijaitsevassa Villa Lipassa. Kohde oli Finnlogin rmassiivipuinen CLT talo, jonka on rakennuttanut yksityinen perhe. Kisakallion upeiden ulkoilu- ja urheilupuitteiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevat talot ovat siis loma-asuntoja ja sellaiseksi myös tämä kohde on suunniteltu.



En ole varmaan eläissäni nähnyt saunaa näin upeilla maisemilla! Talon kylpyhuone ja saunaosasto oli tunnelmallinen ja tummanpuhuva, kun taas toisessa päässä oleva päämakuuhuoneen WC/kylpyhuone oli raikas ja vaalea. 



Olokeittiö oli avara ja sieltä löytyi mm. kaunis tunnelitakka. Olokeittiöstä oli käynti myös talon kahdelle terassille. Näköala oli joka puolelta aivan mieletön.



Kerta kaikkiaan upea kohde! 

Asuntomessut 2022

Sellaiset olivat vuoden 2021 asuntomessut minun silmin. Viime vuosina olen seurannut useita asuntomessukohteita Instagramissa jo talojen rakennusaikana ja se on kyllä tuonut  messujen odottamiseen oman kivan lisämausteensa! On ollut aivan mahtavaa päästä tutustumaan Instagramin kautta moniin rakennuttajiin, sekä upeisiin ja lahjakkaisiin sisustussuunnittelijoihin! Kiitos siis kaikille tämän vuoden messuilla mukana olleille, järjestitte kyllä hienot messut! 

Ensi vuonna messuillaankin Naantalin auringon alla ja täällä odotellaan jo innolla ensi vuoden messutarjontaa. Olen ottanut useamman Naantalin asuntomessurakentajan seurantaan Instagramissa ja vau millaisia kohteita onkaan tulossa! Palataan siis taas ensi vuoden puolella asuntomessuasioihin! 

<3 Jannica



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käyttökokemus - maaviileä

Miten maaviileä on toiminut meillä hellekesänä 2021? Kyllä ovat helteet hellineet tänä kesänä ja vielä on kesää jäljellä! Tämän helteisen kesän myötä moni on ruvennut pohtimaan eri viilennysmuotoja omiin koteihinsa. Tässä postauksessa avaan meidän käyttökokemuksia maaviileästä, josko siitä olisi vaikka hyötyä jollekin, joka on juuri nyt näiden samaisten pohdintojen äärellä. Meillä on lämmitysmuotona maalämpö ja sen kaverina maaviileä. Sekä lämmitys, että viilennysmuodon valinta olivat meille helppoja, sillä meillä oli pohjalla jo hyvä kokemus kummastakin. Vanha kotimme oli aluksi öljylämmitteinen, mutta vaihdoimme sen pian muuton jälkeen maalämpöön ja siitä muutaman vuoden päästä Santeri lisäsi järjestelmään myös maaviileän.  Olen huomannut, että maaviileä on saanut pahimpien helteiden aikaan jonkin verran parjausta, mutta ainakin meillä se on toiminut mainiosti. Tietysti hellelukemien ollessa huipussaan, on meidänkin pumppu ollut kovilla. Silti se on saanut pidettyä sisälämpötilan tod

Esittelyssä keittiö

Kodin sydän Reilu vuosi sitten kirjoitin postauksen, jossa kerroin minkälaiseen keittiöön olimme päätyneet. Tässä  postauksessa kerroinkin melko kattavasti siitä millaisia toiveita meillä oli keittiön suhteen ja mitä meille oli tulossa. Keittiöstä tulee kylpyhuoneiden ohella ehdottomasti eniten kysymyksiä, joten nyt onkin jo korkea aika esitellä teille millainen meidän keittiöstä tuli ja kertoa miten se on toiminut käytännössä. Toimitus & kasaus Keittiö tilattiin Noblessalta alkuvuodesta 2020. Olimme hyvin optimistisesti sopineet keittiön saapumisen keväälle, mutta lopulta myöhästimme tilauksen saapumista pariinkin otteeseen. Toimitusajan siirto kävi joustavasti ja lopulta saimme keittiön (ja KHH) kalusteet tontille loppukesästä 2020.  Santeri kasasi keittiön yhdessä ystävänsä kanssa. Kaapinrungot tulivat valmiiksi kasattuna eikä niiden asentaminen ja kiinnittäminen ollut ilmeisesti mikään ihan mahdoton homma vaikka siinä jokunen päivä menikin. Tästä vaiheesta on muuten sanottava,

Sauna

Meidän sauna Hyvää alkanutta vuotta 2021! Aloitan tämän blogivuoden esittelemällä meidän saunan ja  kylpyhuoneen. Näistä tiloista olen saanut ehdottomasti eniten kyselyitä Instagramin puolella ja ajattelin kirjoittaa tämän postauksen, jos siitä olisi vaikka hyötyä muille kylpyhuonetta ja saunaa suunnitteleville rakentajille / remppaajille. Sauna on ollut yksi uuden kodin parhaiten onnistuneita juttuja ja olemmekin saunoneet täällä enemmän kuin koskaan. Tähän on oikeastaan kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että tällä kertaa meille valikoitui sähkökiuas ja se on kieltämättä aikaa säästävä arjen helpotus pienten lasten kanssa. Toinen syy on se, että tämä sauna on edellistä saunaamme turvallisempi. Isolla alalauteella on todella paljon tilaa ja meidän pienempikin lapsi kiipeää helposti saunaan ja sieltä pois. Kylpyhuone ja sauna eivät ole mitään kovin suuria tiloja, joten halusin sinne mahdollisimman avaran tunnelman. Tämän takia esimerkiksi kokolasiseinä oli automaatio, vaikkakin pelkäsin s