Siirry pääsisältöön

Asuntomessut 2023

 

Asuntomessut 2023 - Loviisa

Villa Havu, kohde nro. 20

Asuntomessut 2023 pidetään tänä vuonna merellisessä Loviisassa vain noin tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Pääsin tutustumaan kohteisiin median ennakkoavajaisissa 6.7. ja tässä omia nostojani tämän vuoden messuilta. 

Kuningattarenhelmi, kohde nro. 19 

Meren välitön läheisyys

Messualue Kuningattarenranta sijaitsee aivan meren ääressä ja se onkin tietysti huomioitu kaikissa asuntomessukohteissa. Monella talolla on oma ranta ja lopuissa on vähintäänkin merinäköala, josta otetaan kaikki irti suurilla ikkunoilla, parvekkeilla ja terasseilla. Yksi asuntomessujen vetonauloista on myös kohde numero 8, kelluva talo, joka sijaitsee kirjaimellisesti meressä. Tämä kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa paikanpäällä!

Lovisea, kohde nro. 8 kelluu kirjaimellisesti meressä

Queen's Stone kohde nro. 15 ja huikea merinäköala

Villa Havet, kohde nro. 17. Tässä kohteessa on asuntomessualueen suurin rantaviiva ja siitä on otettu kaikki irti tällä upealla tontilla

Villa Kruunu, kohde nro. 13 ja kaunis näköala olohuoneesta

Villa Sten, kohde nro. 11. Näistä maisemista kyllä kelpaa herätä

Cabin Havsstrand, kohde nro. 12. Tämä atrium mallinen talo avautuu joka suunnalta merellisiin maisemiin.

Puu pitää pintansa

Puupintoja näkyy edellisten vuosien tapaan myös näilläkin messuilla runsaasti. Etenkin vaaleita puupintoja on käytetty paljon. Koivun ja tammen lisäksi tarjolla on myös kuusi- ja mäntypintoja. Tummempia puunsävyjäkin on, mutta selvästi vaaleita puupintoja vähemmän. Puuta näkyi rakenteiden ja lattian lisäksi kalusteissa ja keittiöissä.

Talo LoviSea, kohde nro. 8 CLT talo, joka on sisältä täysin puunvärinen.
Villa Havu, kohde nro 20

Villa Havu on yksi omista suosikeistani. Upea hirsitalo ryhmä, jossa kaikki pinnat on käsitelty kauniisti yhteen sopiviksi. Kokonaisuuteen kuuluu päätalon lisäksi sivurakennus, sekä erillinen rantasauna, jotka kaikki noudattelivat samaa tyyliä. Tässä Honkatalon upeassa kohteessa on toiminut sisustussuunnittelijana Laura Seppänen. 

Villa Havu, sivurakennus

Talo Ledvance, kohde nro 14. Tässä kohteessa laattalattian parina on lämmin puun sävyinen keittiö, sekä ikkunankarmit

Finnlog WisdomHouse, kohde nro. 16 on CLT runkoinen ja atrium mallinen talo, jossa on luonnolliseti myös paljon puupintoja esillä 

WisdomHousen upea kirjahylly

Villa Sten, kohde nro. 11 kylpyhuoneen kaunis rimaseinä ja katto

Rimakattoja ja seiniä ei näkynyt yleisissä tiloissa ehkä ihan yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina. Monissa tiloissa on käytetty tänä vuonna myös akustikkakattoja. Esimerkiksi kohteessa nro. 11, Villa Sten, on käytetty akustiikkalevyjä yleisissä tiloissa, sekä kaikissa makuuhuoneissa, jonka ansiosta siellä on todella miellyttävä äänimaailma. 

Villa Stenin yleisten tilojen, sekä makuuhuoneiden katot on tehty akustiikkapaneeleilla. 

 
Kohteessa nro. 13 Villa Kruunu on panostettu myös paljon akustiikkaan. Alakerran katot ovat akustiikkapaneloituja, kun taas yläkerran katot ovat rimoitettuja

Villa Kruunu yläkerta ja rimakatto

Kaarevia muotoja

Kaarevia muotoja ja pyöreyttä näkyi paljon esimerkiksi peileissä ja keittiön saarekkeissa. 

Finnlog WisdomHouse ja klpyhuoneen ovaalit peilit

Finnlog WisdomHouse

LoviSea ja kaareva saareke 

Villa Kruunu ja upeat holvikaari peilit

Villa Aurora, kohde nro. 18. Pyöreä muoto toistuu niin altaissa kuin peilissäkin.

Kylpyhuoneet ja pihasaunat

Pihasaunoja on näilläkin messuilla paljon. Varsinkin rantatonteille on rakennettu paljon pihasaunoja meren äärelle. Näiden talojen asukkaat eivät kyllä varmasti paljon kesämökkejä näiden asumusten lisäksi kaipaile. Kylpyhuoneet ovat aina olleet messuilla yksi suosikki osa-alueeni ja upeita kypyhuoneita on tarjolla näilläkin messuilla paljon. Kylpyammeita on nytkin runsaasti, mutta huomionarvoista on se, etteivät kaikki kylpyammeet olleet enää vapaasti lattialla seisovia malleja, vaan niiden lisäksi messutaloissa näkyi myös kiinteästi asennettuja ammeita. Laatoitusten sävymaailma on suurimmilta osin vaalea.

Villa Havun vaalea kylpyhuone ja kiinteä kylpyamme

Jukkatalon Linnatuuli, kohde nro. 23 yläkerran kylpyhuone

Kuningattarenhelmi, kohde nro. 19 löytyi myös kiinteä amme

Talo Ledvance 

Talo Ledvance ja osin laatoitettu sauna. Tämä sauna poikkesi muista perinteisemmistä saunoista 

Jukkatalon Linnatuuli

Villa Kruunu ja upea maisema-amme

Ulkoporealtaita löytyi totutusti monesta kohteesta ja Villa Kuningattareen on rakennettu jopa oma uima-allas aivan mielettömällä merinäköalalla.  

Villa Havet, kohde nro 17

Villa Kuningatar, kohde nro. 10 löytyi messujen ainoa uima-allas 

Etätyöskentely ja kotikuntoili

Etätyöskentelyyn on panostettu tänäkin vuonna ja monista kohteista löytyy erillisiä työhuoneita tai työpisteitä. Moneen taloon on suunniteltu myös oma jumppahuone / kotikuntosali. Tai "sekoiluhuone" niinkuin kohteessa Villa Kruunu on tällainen tila nimetty.

Talo Ledvance

Villa Havet, kohde nro. 17. En ole tainnut koskaan ainakaan livenä nähdä kotikuntosalia, joka olisi varustettu näin upealla merinäköalalla

Villa Kruunun "sekoiluhuone"

Kannustalo Pikku Maininki, kohde nro 4 ja nerokkaasti keittiön nurkan taakse sijoitettu työpiste

Kuningattarenhelmi, yläkerran erillinen työhuone

Kannustalon Iso Maininki, kohde nro. 3 työhuone löytyi kauniiden lasipariovien takaa olohuoneen vierestä.

Makuuhuoneet ja lastenhuoneet

Tässä vielä omia suosikkejani makuuhuoneista, sekä lastenhuoneista. Varsinkin lastenhuoneet ovat aina mieleeni, sillä niissä on yleensä päästetty suunnittelijan luovuus valloilleen.  

Jukkatalo Linnatuuli päämakuuhuone

Kuningattarenhelmen päämakuuhuone ja sängynpäädyllä puolittain rajattu vaatehuone

Villa Havet ja makuuhuoneen näyttävä kiviseinä

Cabin Havsstrandin rimakatto jatkui kauniisti sisältä ulos

Villa Kruunu 

Talo Ledvance

Villa Sten

Jukkatalo Linnatuuli

Talo Ledvance, yksi makuuhuone sijaitsi hauskasti parvella omassa rauhassa

Dekotalo Lilla Hygge, kohde nro 24

Jukkatalo Linnatuuli

Karpalo, kohde nro. 21

Asuntomessut 2023 yhteenveto ja messualue

Tässä omia nostojani vuoden 2023 asuntomessuilta. Omista suosikeista nostettakoon vielä jo aiemmin mainitun Villa Havun lisäksi Finnlamellin Kuningattarenhelmi ja Jukkatalon Linnatuuli. Kuningattarenhelmessä minua viehättää erityisesti talon sävymaailma, sekä se, miten merinäköala avautui lähes joka huoneesta olokeittiön koko talon pituisen ikkunaseinän ansiosta. Tässä Finnlamellin kohteessa sisustussuunnitelijana on toiminut Dima Latvalahti. Jukkatalon Linnatuuli taas ei ollut ehkä messualueen parhaimmalla tontilla aivan meren äärellä, mutta siinä on kuitenkin jotain erityisen kodikasta tunnelmaa, josta pidän. Koko talo on pihasaunoineen varmasti hyvin toimiva kokonaisuus. Pidän tämän talon pohjapiirrustuksen lisäksi materiaalivalinnoista ja sisustuksesta. Tässä kohteessa sisustussuunnittelijoina toimi Kia Koivisto, sekä Mirva Kangas. 

Jukkatalon Linnatuulen kodinhoitohuoneen värimaailma miellytti omaa silmääni värimaailman suhteen

Loviisan Kuningattarenranta on kerrassaan upea paikka asuntomessuille. Meren välitön läheisyys todella näkyy ja tuntuu. Lisäksi alue on lähellä Loviisan keskustaa ja upeaa vanhaa kaupunkia. Kohteet ovat keskenään erilaisia ja niitä on sopivasti, eivätkä välimatkat ole pitkät, joten alueen ja kohteet jaksaa kyllä kiertää. Silti suosittelen kaikille messukävijöille hyviä kävelykenkiä jalkaan. Vuonna 2024 asuntomessuja ei järjestetä ollenkaan ja vuonna 2025 messut pidetään meistä katsottuna pidemmällä, eli Oulussa saakka, joten voi olla, että minullekin tulee nyt muutaman vuoden messutauko eteen. Oli siis erityisen kiva, että pääsin nauttimaan vielä näistä messuista Loviisan upeassa miljöössä! 

Villa Havet

Talo LoviSea

Kauneimmen takan palkinnon annan Talo Ledvancelle


Villa Aurora 

Villa Havet

Kaiken kaikkiaan upeat asuntomessut käynnissä! Käykää ihmeessä tutustumassa tarkemmin kohteisiin paikan päällä. Asuntomessut Loviisassa 7.7.-6.8.2023.

Kivoja asuntomessuja! 

<3 Jannica









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käyttökokemus - maaviileä

Miten maaviileä on toiminut meillä hellekesänä 2021? Kyllä ovat helteet hellineet tänä kesänä ja vielä on kesää jäljellä! Tämän helteisen kesän myötä moni on ruvennut pohtimaan eri viilennysmuotoja omiin koteihinsa. Tässä postauksessa avaan meidän käyttökokemuksia maaviileästä, josko siitä olisi vaikka hyötyä jollekin, joka on juuri nyt näiden samaisten pohdintojen äärellä. Meillä on lämmitysmuotona maalämpö ja sen kaverina maaviileä. Sekä lämmitys, että viilennysmuodon valinta olivat meille helppoja, sillä meillä oli pohjalla jo hyvä kokemus kummastakin. Vanha kotimme oli aluksi öljylämmitteinen, mutta vaihdoimme sen pian muuton jälkeen maalämpöön ja siitä muutaman vuoden päästä Santeri lisäsi järjestelmään myös maaviileän.  Olen huomannut, että maaviileä on saanut pahimpien helteiden aikaan jonkin verran parjausta, mutta ainakin meillä se on toiminut mainiosti. Tietysti hellelukemien ollessa huipussaan, on meidänkin pumppu ollut kovilla. Silti se on saanut pidettyä sisälämpötilan tod

Esittelyssä keittiö

Kodin sydän Reilu vuosi sitten kirjoitin postauksen, jossa kerroin minkälaiseen keittiöön olimme päätyneet. Tässä  postauksessa kerroinkin melko kattavasti siitä millaisia toiveita meillä oli keittiön suhteen ja mitä meille oli tulossa. Keittiöstä tulee kylpyhuoneiden ohella ehdottomasti eniten kysymyksiä, joten nyt onkin jo korkea aika esitellä teille millainen meidän keittiöstä tuli ja kertoa miten se on toiminut käytännössä. Toimitus & kasaus Keittiö tilattiin Noblessalta alkuvuodesta 2020. Olimme hyvin optimistisesti sopineet keittiön saapumisen keväälle, mutta lopulta myöhästimme tilauksen saapumista pariinkin otteeseen. Toimitusajan siirto kävi joustavasti ja lopulta saimme keittiön (ja KHH) kalusteet tontille loppukesästä 2020.  Santeri kasasi keittiön yhdessä ystävänsä kanssa. Kaapinrungot tulivat valmiiksi kasattuna eikä niiden asentaminen ja kiinnittäminen ollut ilmeisesti mikään ihan mahdoton homma vaikka siinä jokunen päivä menikin. Tästä vaiheesta on muuten sanottava,

Sauna

Meidän sauna Hyvää alkanutta vuotta 2021! Aloitan tämän blogivuoden esittelemällä meidän saunan ja  kylpyhuoneen. Näistä tiloista olen saanut ehdottomasti eniten kyselyitä Instagramin puolella ja ajattelin kirjoittaa tämän postauksen, jos siitä olisi vaikka hyötyä muille kylpyhuonetta ja saunaa suunnitteleville rakentajille / remppaajille. Sauna on ollut yksi uuden kodin parhaiten onnistuneita juttuja ja olemmekin saunoneet täällä enemmän kuin koskaan. Tähän on oikeastaan kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että tällä kertaa meille valikoitui sähkökiuas ja se on kieltämättä aikaa säästävä arjen helpotus pienten lasten kanssa. Toinen syy on se, että tämä sauna on edellistä saunaamme turvallisempi. Isolla alalauteella on todella paljon tilaa ja meidän pienempikin lapsi kiipeää helposti saunaan ja sieltä pois. Kylpyhuone ja sauna eivät ole mitään kovin suuria tiloja, joten halusin sinne mahdollisimman avaran tunnelman. Tämän takia esimerkiksi kokolasiseinä oli automaatio, vaikkakin pelkäsin s